Autókulcs másolás

Ha összesen egy autókulcsunk van az autóhoz, mert így vettük az autót vagy mert elvesztettük az egyiket, mindenképpen érdemes másoltatni. Ez gyorsabb és olcsóbb megoldás, mint akkor fordulni szervizhez, ha az utolsó kulcsunk is elveszett vagy tönkre ment.

Hagyományos autókulcs másolás

hagyományos autókulcsok

A hagyományos kulcsok a másolása hasonlóképp történik, mint a normál cilinderes kulcsmásolás, annyi különbséggel, hogy ezek a kulcsok mindkét oldalukon bevágással rendelkeznek, ezért ezeket az autókulcsokat egy egyszerű cilinderes kulcsmásoló géppel lehet másolni.

Ezek a kulcsok koruknál fogva általában már kopottak, de ennek ellenére könnyen másolhatól, és biztosan használhatóak lesznek.

A kulcsok, ahogy öregszenek kopnak és az anyaguk is fárad, így előfordul, hogy beletörik a zárba, gyújtáskapcsolóba. Amennyiben sikerül a beletört részt kivenni, a két fél pontos összeillesztésével ellészíthető a másolat.

Immobilizeres autókulcs másolás

Immobilizeres autókulcs

A 90-es évek közepétől, szinte minden autó elektronikus indításgátlóval rendelkezik. Ezek kulcsában egy chip van, melyet a gyújtáskapcsolóban elhelyezett vevő érzékel. Az immobilizeres autókulcsok másolásakor ezért nem csak a kulcsról készítünk másolatot, kulcsba helyezett chippet is be kell tanítani.

Sok autótipusnál nem elég csak magát a kulcsot chip-el ellátni, és tanítani, az autót is össze kell hangolni az új chip-el. Ehez már szükség van az autóra és a megfelelő kommunikációs kábel segítségével laptopra csatlakoztatva azt összehangoljuk a rendszert. Igy a teljes kulcsmásolás és betanítás 20-40 percet vesz igénybe.

Bicskakulcs másolás

Bicskakulcs

Gyakran használt autókulcs tipus a bicskakulcs. Ezekre jellemző, hogy a kulcs pengéje a saját kulcsházába fordul vissza, és gombnyomásra onnan kipattan. Ezekben a kulcsokban gyárilag van elektronikus indításgátló és centrálzár vezérlő esetleg csomagtartó nyitó nyomógomb.

A bicskakulcsos autókulcsokat is másoljuk, javítjuk, programozzuk, illetve kulcsházat is tudunk cserélni.

Garanciával vállalom minden autókulcs másolását!


Autókulcs másolás árak:

fém 4500.-
plasztik fogazott 5500.-
speciális 8500.-
kódos kulcsok 25000.- tól